Fødsel på dag 63!

Ja i går satte det altså i gang. Alltid er en fødsel spennende og når man da vet at nå er noe i gjerde så følger en med. Dagen i går gikk og så gjorde natten også. Først kl 05.40 kom vannposen ut og første valpen ble født kl: 06.50. Etter det gikk det slag i slag og Tila fødte raskt. Hun fikk 9 store flotte valper. En valp hannvalp veide 350 gr, hos resten er fødselsvekten rett over og rett under 400 gr.

Ene tispen var noe medtatt da hun kom til verden, hun hadde nok fått fostervann i lungene, men har kommet seg betraktelig. Hun er noe svakere en resten. Så de neste dagene vil vise om hun vil klare seg. Siste mann ut kom ute på plenen da Tila ble luftet, noe som også var helt ukomplisert. Han gjorde sin entre kl 12. 37 på en strålende lørdag formiddag.

Tila har vært og er kjempeflink. Den siste uken har vært tung, hun var virkelig drøsig. Rolig og sindig under hele fødsel fra start til stopp. Flink til å hente seg inn når hun hadde mulighet og klarte kunsten og slappe av. Undertegnede merket at det var noen år siden sist og satte stor pris på sin eldste datter som går på landbrukskole og har tatt imot utallige grisunger og lam i hele vår. Noen ekstra hender er kjærkomment og yngste dattera var også veldig flink. Ungdommen bevarer bedre roen og kunne fortelle at jeg trygt kunne puste med magen og ta det helt med ro. 😀 . Ja, jeg innrømmer at det var veldig spennende med en førstegangsfødende.

Min veterinær på Dyreklinikken Tvedestrand har også bistått med råd og vært til god støtte. Jeg kan le litt av meg selv nå når hvilepulsen har senket seg sammen med roen og fornøyde valper, og ikke minst en tilfreds mamma Tila. Litt i ammetåka er vi her, siden det har blitt mange timer uten søvn.

Gratulerer til Tila og Mailo med et flott stort kull. Nå begynner jobben for mor og matmor, ja hun skal også få litt å henge fingrene i 😉

Hele gjengen

Thelma med førstemann

Mor og barn

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

6 svar til Fødsel på dag 63!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *