6 Valper kom 3. August

Oppblokking startet søndag. Jeg hadde i forkant målt temperatur hos Tila fra torsdag 27.07 uten at jeg klarte fange opp et tydelig temperaturfall. Det varte og rakk, natten gikk. Vannet gikk 03.51 og første pressveene startet kl 06.03. Første gutten kom kl 06.17. Deretter gikk det slag i slag og vi fikk 5 Hanner og 1 Tispe. Tila sto og fødte frlere av dem og en valp kom ute under lufting. Mine to jenter var med og til god assistanse under fødselen.

Jeg kunne tydelig kjenne en valp til men fra nå stoppet fødsel opp. Etter noen timer dro jeg til veterinær med Tila og vi tok et røntgen for å bekrefte. En valp lå helt ute i fødselskanalen. Veterinær fikk vippet denne ut med to fingre. Dessverre var den dødfødt. Tila bråsnur seg for å skjekke valpen. Hun snuste i tre sek før hun snudde seg vekk fra den døde valpen og viste tydelig tegn på at nå “mor”, nå haster vi hjem til de 6 små som venter hjemme.

De første døgnene er alltid spennende. Nå er valpene i sitt tredje døgn, alle spiser grådig, alle er livskraftige og alle har gått opp flere gram.

Tila blir bare flinkere og flinkere. Hun er virkelig en rutinert mor som tar seg av sine små på best mulig vis.

Jeg merket først Mørk Blå med Grå, men byttet til Mørk Blå som er fargen han får på halsbåndet sitt når han er blitt stor nok. Tispen som kom blir i kennelen.

Fødsels rekkefølge

Nr 1 – Lyse Blå. 450 gr.

Nr2 – Grønn. 480 gr.

Nr 3 – Mørk blå. 440 gr.

Nr4 – Sort. 440 gr.

Nr 5 – Rosa. 410 gr.

Nr 6 – Lilla. 430 gr.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

16 svar til 6 Valper kom 3. August

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *