Valpene er her.

Pippi❤, hun lurte meg enda en gang. Først starter hun løpetid lenge før forventet og så setter hun i gang å føde på dag 60 uten å si i fra. Jeg så ingen spesielle tegn. Tempen var målt og hun var rolig og fin, vel med noe mindre matlyst. Men hun har alltid vært litt småspist denne damen. Jeg ble vekket av min sønn litt over 06 med beskjed om at det var kommet en valp. Jett om jeg fikk fart ut av senga. En sprell levende liten gutt kravlet rundt i valpekassen. Siden kom dem som perler på en snor. Flotte nydelige valper. De veier fra 280 til 320 gr. Dessverre døde ei tispe, hun var veldig svak. Jeg gjorde hva jeg kunne, men hun sovnet stille inn. Sånt skjer. Pippi klarte oppgaven strålende! Jeg gir henne terningkast 6. Det er finurlig å se instinktene slår inn, det er som å vri på en bryter. Siste valpen kom 10.45. Moontorg sitt E-kull så dagens lys 20.01.2021. Kul fødselsdato! Nå skal vi ta det med ro, Pippi skal spise så masse hun orker og fred og ro skal det bli i de neste ukene. Jeg krysser fingre for at alle klarer seg de tre første kritiske døgn. Tante Lumen er hjemme, hun er jo et “uvær” om dagen, men i dag skjønte hun at det var store ting på gang. Hun lå utenfor fødestuen og ventet tålmodig på at jeg skulle få ledig tid til henne 🥰. Bestemor Tila er hos min eldste datter på husmor ferie og koser seg glugg med det. Hun får komme hjem å hjelpe til her når det trengs. Noen bilder fra formiddagen. Det ble 5 gutter og 1 tispe 💙💙💙💙💙❤️

 

 

 

 

 

Skrevet i Ukategorisert | 13 kommentarer

Vellykket parring 220-11-20

Flørting må til 🙂

Blodprøven mandag 16. viste at vi fortsatt var tidlig i løpetid. Jeg valgte å ta turen til Birk fredag uten at vi fikk noen parring da. Med is i magen ventet jeg til søndagen, dag 15 i løpetiden og dro tilbake. Da fikk vi en parring med ca 45 min heng. Det ble med denne ene parringen. Jeg hadde på forhånd bestemt at dersom det ikke blir naturlig parring vil jeg vente til neste løp. Jeg ønsker ikke inseminering på ei så ung tispe. Naturen bør være på vår side tenker jeg. Vel, nå har en naturlig parring skjedd og vi krysser fingre for at det kommer valper i slutten av januar. Birk er vakker, høflig, utrolig mørk og nydelig hund. At han har litt størrelse er fint å tilføre da Pippi er ei lita nett tispe.

Skrevet i Ukategorisert | 4 kommentarer

Pippi har begynt løpetid.

Søndag startet Pippi løpetid. Vi har time hos veterinæren 16.november for blodprøve og utstryk. Dette for å finne best mulig tidspungt for parring. Antar det vil skje i slutten av uke 47.

Dette var et par tre uker før forventet tid, men sånn er det. Om alt går som planlagt kommer det valper her i februar mnd. Krysser fingre og Gleder meg 😀

Mer om kommende kull kan du lese om under planlagte kull og om Pippi på hennes side.

Moontorg’s Criminal Pippi i apporterings trening.

Heddychlon Qlifford

Skrevet i Ukategorisert | 1 kommentar

Høstens valpeeventyr er over.

Det har vært en fantastisk høst. Å få følge Tila og Mailo sine valper fra fødsel frem til de nye eierne overtar er en fantastisk reise. Det skjer så utrolig mye fra uke til uke, ja fra dag til dag. Det var en herlig flott gjeng som var klare for nye eventyr som dro herifra forrige helg og uke. Små tillitsfulle nysgjerrige småtroll. De beste ønsker for dem alle, lykke til videre i livet! Jeg gleder meg til å følge dere <3 Vi har jo en igjen her. Lille Lumen blir i kennelen.

Jeg legger ved et par videosnutter 🙂

Skrevet i Ukategorisert | 128 kommentarer

Tre uker og 6 dager

Ukene går fort og valpene vokser i rekordfart. Ved 3 uker og første ormbehandling veier de 2,5 kg. Det er en vektøkning på over 2 kg på 3 uker! Tila er rå. Hun får store valper og hun sørger for at de blir store så lenge hun står for foringen. Tila er rutinert og har stålkontroll på sine små.

Til helgen skal jeg introdusere mat det blir spennende og kommer helt sikkert til å falle i smak.

I dag har jeg vært på handletur og kjøpt inn litt leker og div som jeg gleder meg til å introdusere. Men foreløpig så har de mer en nok med omøbeleringen som er gjort i valpekassen og vi er også ute et par ganger om dagen nå. Det er jo ikke så mange minuttene siden de fort blir trøtte. Men jeg synes det er en tøff gjeng jeg har med å gjøre som synes det er spennende med nye omgivelser.

I morgen kommer første valpekjøperbesøket hit og siden kommer det til å gå slag i slag, med besøk og en rivende utvikling av småtrolla.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er 118497506_2814426032173555_3164843532755586097_n-1024x768.jpg
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er 118469989_4474271089264735_6402085728098719584_n-1024x768.jpg
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er 118507896_642143156711716_6676945185608359798_n-1024x768.jpg
Skrevet i Ukategorisert | 21 kommentarer

12 dager gamle

Mye har skjedd i valpekassen selv om det er mat og søvn som er hovedfokus. Øyne begynner å åpne seg og mobiliteten er vesentlig bedre. Nå er de ute å går på vaklende ben. Tila er superflink, hun er rutinert og har stålkontroll. Hun tar seg så godt av sine små. Valpene får helt klart i seg masse god melk, de er godt i stand alle sammen.

Skrevet i Ukategorisert | 14 kommentarer

6 Valper kom 3. August

Oppblokking startet søndag. Jeg hadde i forkant målt temperatur hos Tila fra torsdag 27.07 uten at jeg klarte fange opp et tydelig temperaturfall. Det varte og rakk, natten gikk. Vannet gikk 03.51 og første pressveene startet kl 06.03. Første gutten kom kl 06.17. Deretter gikk det slag i slag og vi fikk 5 Hanner og 1 Tispe. Tila sto og fødte frlere av dem og en valp kom ute under lufting. Mine to jenter var med og til god assistanse under fødselen.

Jeg kunne tydelig kjenne en valp til men fra nå stoppet fødsel opp. Etter noen timer dro jeg til veterinær med Tila og vi tok et røntgen for å bekrefte. En valp lå helt ute i fødselskanalen. Veterinær fikk vippet denne ut med to fingre. Dessverre var den dødfødt. Tila bråsnur seg for å skjekke valpen. Hun snuste i tre sek før hun snudde seg vekk fra den døde valpen og viste tydelig tegn på at nå “mor”, nå haster vi hjem til de 6 små som venter hjemme.

De første døgnene er alltid spennende. Nå er valpene i sitt tredje døgn, alle spiser grådig, alle er livskraftige og alle har gått opp flere gram.

Tila blir bare flinkere og flinkere. Hun er virkelig en rutinert mor som tar seg av sine små på best mulig vis.

Jeg merket først Mørk Blå med Grå, men byttet til Mørk Blå som er fargen han får på halsbåndet sitt når han er blitt stor nok. Tispen som kom blir i kennelen.

Fødsels rekkefølge

Nr 1 – Lyse Blå. 450 gr.

Nr2 – Grønn. 480 gr.

Nr 3 – Mørk blå. 440 gr.

Nr4 – Sort. 440 gr.

Nr 5 – Rosa. 410 gr.

Nr 6 – Lilla. 430 gr.

Skrevet i Ukategorisert | 16 kommentarer

Drektig

En mnd har gått og Tila er halvgått i drektigheten. Jeg kan vel si meg sikker på at det er valper på veg. Hun har begynt å legge seg ut, jura er forstørret og den ekstreme “hovmodige”?holdningen var der umiddelbart etter hjemkomst fra kjærlighets ferien på Lillehammer. Hun blir også veldig kosesyk. Et par dager etter vi kom hjem kunne min sønn fortelle meg at “bikja mi var på tjukka”. Han visste det. Jeg måtte spør hvordan han kunne vite det og svaret var enkelt; Hun blir sånn hver gang. Jeg skjønte godt hva han mente, men det er ikke så lett å forklare, det må oppleves. Sånne opplevelser er noe som hører med i nære relasjoner hund/menneske?.

Tila er i fin form sover mye, men vi er også ute på turer, bader og svømmer. Vi koser oss med sommer og jeg er glad jeg ikke fikk valper på det varmeste her. Det hadde jeg i 2018 og det var litt stress med å få kjølt Tila godt nok ned. Termin er altså 1. august. Det blir som før utrolig spennende.

Skrevet i Ukategorisert | 24 kommentarer

Tila er parret med MailoMandag 1. juni reiste Tila, Thelma og jeg til Lillehammer som planlagt.

Parring fant sted etter noen minutter med flørting. Onsdag fikk vi enda en vellykket parring før vi dro hjem.

Om dette gir resultater håper vi selvsagt på, så nå er det bare å vente i spenning de neste ukene.

Takker Kjersti så mye for fantastiske dager på deres hytte 700m o havet hvor bjørka hadde museører, snøklatter her og der og luften var levelig.

Hundefolk altså ❤

Skrevet i Ukategorisert | 126 kommentarer

Løpetid

Tila startet løpetid 22. mai og i dag har vi tatt blodprøve og utstryk for å sjekke verdiene i forløpet. Det var som jeg tenkte noen dager for tidlig. Dette gir god hjelp for å kunne fastsette best mulig tidspunkt for en vellykket parring. Særlig når man skal langt av sted.

I noen tilfeller kan tispen også være klar før eller senere i løpetiden en tidligere, så en veterinærkonsultasjon er alltid til hjelp og gir god veiledning.

Tusen takk til Dyreklinikken Tvedestrand for god service, innføring og innblikk i løpetidsyklusen. Det settes stor pris på!

Tila har vært stabil på sine løpetider derfor var det mulig for meg å forutse ganske nøyaktig når hun kom i løp. Dagene hun står viser seg også å være likt som tidligere.

Vi drar til Lillehammer for å treffe Mailo og familien hans på Mandag. Vi krysser fingrene for noen vellykkede parringer og at det kommer valper her om drøye to mnd.

Tila Mai 2020
Skrevet i Ukategorisert | 92 kommentarer